Sinu terve laps

Mis viga lennata, ku vanemad suled selga pannu (Häädemeeste)

Must lumi

depressioon masendus kurbus üksindusMärtsikuu on tulnud rohke päikesega, teeb kohe tuju heaks, kas pole? Kõikidel siiski mitte. Vaimse tervise portaal Peaasi.ee veab märtsikuus depressiooni kampaaniat “Must lumi”. Kampaania eesmärk on teadvustada depressiooni kui haigust, mida on võimalik ennetada ja ravida.

Kuna depressiooni all kannatab Eestis 5-6 inimest sajast ja paljud neist on diagnoosimata, kutsutakse osalema depressiooni sümptomite testimises. Testimine on anonüümne, iga inimene saab enda tulemuste kohta personaalse tagasiside koos soovitustega vaimse tervise tugevdamiseks.

Õige abita jäänud depressiooni mõju meie ühiskonnas on laiem kui arvata oskame. Depressioon ei puudata ainult selle põdejat, vaid ka tema pereliikmeid, kolleege ja sõpru. Haigus tapab igal aastal Eestis rohkem inimesi kui hukkub liiklusõnnetustes – depressioon on suitsiidi suurim riskifaktor.

Panen siia praegu video depressiooni musta koera videost, mille ma vist kunagi peaasi.ee lehelt leidsingi ja mida tegelikult just värskelt üks mu oma patsient meelde tuletas. Hästi tore video.

Katsun käesoleval kuul vaimse tervise küsimustest rohkem kirjutada ka, see on tähtis teema ja ohtudest/raskustest teadlik olles on võimalik palju ära teha ka.

Rubriigid:koolieelik, koolilaps, närvisüsteem ja psühhiaatria, teismeline

Lisa kommentaar