Sinu terve laps

Mis viga lennata, ku vanemad suled selga pannu (Häädemeeste)

Meghan Markle näitab ette, kuidas ei ole hea last kanda

Ma olen lootusetu Briti kuningakoja fänn. Mitte et ma kõiki etiketi- ja käekotinüansse teaks või huvitukski, aga peopesa peale laotatud ilusate inimeste elu jälgimises on midagi vastupandamatut. Megxiti uudis üllatas mindki ja hiljem juba väga ei üllatanud ka ja soov oma elu kõmupiltnike lõpmatutest rünnakutest eemal elada on mõistetav. Kõmupiltnikest aga pääsu pole, eile paisati avalikkuse ette fotod, kuidas õnnelik Meghan jalutab väljas, Archie kõhukotis.  See on hea õppematerjal, sestap otsustasin kasutada.

 

 

 

 

 

Ära tee:

  • Archie pepu toetuspind on maru kitsas ja jalad ripuvad otse alla. Beebidele on füsioloogilisem nn konna-asend, kus jalad on puusaliigestest painutatud väljapoole 90 kraadi. Turul on lai valik erinevaid kõhukotte ja kandelinasid, mis võimaldavad beebide puusad sättida sedasi, et beebi jalad teevad ema kõhule mõnusasti kalli-kalli. umbes nii:

kandelina kandekott kõhukott

  • Archie üldse kõlgub kuidagi imelikult ja Meghan peab parema käega teda pidevalt toetama. Hästi kantud laps on toestatud sedasi, et vanemal jäävad mõlemad käed vabaks ja saab rahus tegutseda. Umbes nii:

kandekott kõhukott beebi tassimine

Tee:

  • Meghani rõõmsast olekust on võimatu mööda vaadata. Lapse kandmine peaks olema mõnus nii vanemale kui lapsele ja kui see pole emma-kumma jaoks nauditav, siis pole mõtet seda üldse ette võtta.
  • Beebit kandes pane nõks kergem riietus kui üksi õue minnes paneksid. Vanema ja lapse vahele tekib päris arvestatav soojus ja kui vanemal võib lihtsalt palav hakata, siis eriti väiksemad beebid võivad päris kiiresti üle kuumeneda.
  • Beebi pea peaks jääma sellisesse kõrgusesse, et ema näeb ta nägu ja saab talle vabalt musi anda. Sedasi on võimalik jälgida lapse ilmet, jumet ja hingamist. Saab ka aru, millal beebil on kõhu peal olemisest kõrini ja aeg asendit vahetada.
  • Meghani kandekotti külje pealt vaadates jääb mulje, et kuigi õlapaelad kipuvad maha libisema, on ta alaselg kenasti toetatud. Kandmisel peaks raskus jaotuma mõnusalt õlgade ja selja vahel, et ükski piirkond ei saaks üle koormatud, vaid kandmine toimubki nagu praktiliselt kogu kehaga.

Archie on minu arvutuste järgi juba kaheksakuune ja mõned tunnid ebamugavas mitte-ergonoomilises kõhukotis jalutamist ei tee talle midagi halba. Piltide pealt paistab ta juba täitsa kobe tükk, võiks minna roomama-käputama-istuma ja õige pea juba ka end toe najal püsti ajada ja ringi jooksma hakata. Üldiselt aga ei tahaks väga, et niisugune pilt kõhul kandmisest kellelegi eeskujuna meelde jääks, pigem ikka lapsi seljas kandvate pärismaalaste pilt. Umbes selline:

naine kannab last lapse kandmine kandekott kandelina kõhukott

Rubriigid:esimene eluaasta, koolieelik

Sildid:, , , , ,

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s